Продукти

Общи положения: Потребителите на този сайт следва да се запознаят с настоящите условия. Ползвайки сайта, те се съгласяват с тези условия, а с натискането на който и да е бутон или линк/ връзка/ към друга страница на сайта, потребителите се съгласяват, че изцяло приемат настоящите Общи условия. Сайтът предоставя на потребителите си достъп до информация, отнасяща се до автомобилни батерии, акумулатори и други автоконсумативи, както и възможност за потребителите да търсят, избират, сравняват и закупуват такива продукти. Сайтът се намира на домейн www.акумулатор.net. Цялото съдържание, което е достъпно от домейна www.акумулатор.net ще начираме по-долу "САЙТА". Сайтът се ползва /предлага продуктите/ на "АУТОИНС.БГ" ООД, търговско дружество, регистрирано съгласно българското законодателство, EИК: 201352946. Телефонен номер на управителя на дружеството: 0888 405 826 - Тео Янков. Дружеството е регистрирано по ЗДДС. Контролен орган: Комисия за защита на потребителя - тел. 0700 111 22. "АУТОИНС.БГ" ООД е фирма, която се занимава изключително с автоконсумативи и автоподдръжка. Ние предлагаме всякакви видове авточасти, но асортимента акцентираме върху текущите разходи върху автомобила: застраховки, гуми, филтри, акумулатори, накладки, стелки, ремъци, антифризи и пр. Ние се стремим да осигурим верността на информацията за продуктите на сайта. Тази информация ни е предоставена от вносителите или е свалена директно от сайтовете на производителя. Всеки потребител/клиент е длъжен да провери спецификациите, характеристиките и препоръките на закупените от нас продукти /които са описани на етикета на съответния продукт/, преди да започне ползването му. Това означава, че след закуването, нашите клиенти се считат предупредени, че следва да прочетат и да се запознаят със спецификите и предназначението на продукта, преди да го ползват за автомобила си. В същото време, ние сме изготвили препоръки, които са достъпни чрез търсачките и ползването на базата данни на сайта.

Права върху базата данни: Употребата на публикуваните в този сайт материали в други сайтове е забранена. Цялото съдържание на сайта, което представлява файлове, информация, данни и връзки между данни, имена, продукти, двигатели и пр. съдържание, находящо се на сървърите на "СУПЕРХОСТИНГ.БГ" ООД е ЗАЩИТЕНО. Базата данни е публично достъпна с цел да бъде ползвана от клиентите ни с цел тяхното улеснение при избора на подходящ продукт и не е предназначена да се ползва с търговски цели. "АУТОИНС.БГ" ООД е взело необходимите предварителни мерки за да подсигури авторското си право върху базата данни. Съгл. чл. 11 ЗАвСП, "Авторското право върху бази данни принадлежи на лицето, което е извършило подбора или подреждането на включените материали." Подреждането и подбора на цялата информация, достъпна от домейна www.акумулатор.net е извършена от нас и ние ще предприемем незабавни мерки, за да защитим правото върху тази база данни, вкл. и в граждански съдебен процес. Напомняме, че в случай, че се стигне до съдебни действия, загубилата страна заплаща всички разходи по производството, вкл. адвокатски хонорари, държавни такси, както и разходите за съдебно-техническата експертиза, която ще установи сходност или идентичност между оригиналната база данни и копираната такава. Ние сме взели необходимите мерки /вкл. сключвайки абонаментен договор за адвокатско обслужване/, така че нашата база данни във всеки един момент да се следи и да се съхранява в реално време с цел бързо и лесно да бъде установено кой от кого копира и кой е реалният нарушител на авторските права.

Заявка: За да поръчате акумулатор от нас не е нужно да предоставяте данни от кредитна или дебитна карта, както и каквато и да е друга подобна информация. Сайтът дори не изисква регистрация. Ние имаме нужда единствено от данните, които са ни нужни за да извършим доставката, както и да оформим плащането и рекламационните условия. На уеб-страницата се предлагат изключително и предимно акумулатори. Заявката за закупуване на даден продукт става лесно. Потребителите имат възможност да добавят продукти в своята "Кошница". Добавянето на продукт в "Кошницата" не е заявка и няма отношение към сключването на договор за покупко-продажба. Заявката се счита приета след като продуктът бъде потвърден чрез формата за поръчка и след като купувачът предостави данни за контакт: имена, телефонен номер, е-мейл, адрес и начини за доставка. "АУТОИНС.БГ" ООД е регистрирано по Закона за защита на личните данни. Във връзка с личните данни, потребителите ни могат предварително да се запознаят с декларацията ни за поверителност и защитата на личните данни. Потребителят се съгласява да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на формата за поръчка. Изпращането и приемането на заявката не представлява сключване на договор за покупко-продажба на избрания продукт. Договорът се счита сключен след потвърждение от страна на купувача, което ще ни бъде дадено в телефонен разговор, който служители на "АУТОИНС.БГ" ООД ще инициират. Преди да изпратим избраните от клиентите ни продукти, ние се свързваме с тях за потвърждение на предоставените данни. Договорът се счита сключен към момента на това потвърждение. По всяко време преди завършването на Поръчката потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.

Особености във връзка с договора: Договорите, които клиентите ни сключват с нас чрез този уеб-сайт са "договори, сключени от разстояние" по смисъла на ЗЗП. Всеки потребител, който е закупил моторно масло, акумулатор, авточасти, филтри или какъвто и да е друг продукт чрез този или някой от другите сайтове на АУТОИНС.БГ ООД, може да върне стоката в срок от 14 дни, считано от получаването, без да дава каквото и да е обяснение и без да дължи каквото и да е обезщетение или неустойка. Съгласно чл. 55 от ЗЗП "Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка". Toва е една от основните причини, поради които все повече и повече хора предпочитат да пазаруват ONLINE. При покупка от магазин, потребителят няма такива права, тъй като се приема, че е имал възможността да огледа и изпробва продукта. В изпълнение на закона, "АУТОИНС.БГ" ООД се задължава да възстанови заплатената сума, в случай че стоките ни бъдат върнати в подходящ търговски вид, дори когато качеството им не се оспорва. Условията, срокът и начинът за упражняване на това право са както следва: Клиентът попълва следната форма - стандартен формуляр - на Приложение 6 от ЗЗП, която следва да ни изпрати. Указанията, във връзка с връщането се намират във файла. Напомняме, че освен право на отказ, потребителите имат и законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба, гарантирана от ЗЗП. До момента на предаването на стоката на Аутоинс.БГ ООД, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от потребителя.

Условия за доставка: Ние доставяме на цялата територия на Република България. Разходите за доставка са за наша сметка. Закупените продукти, ще бъдат доставени до НАЙ-БЛИЗКИЯ ОФИС НА ЕКОНТ, който се намира при посочения от клиента адрес във формата за поръчка. Клиентите ни ще бъдат допълнително уведомени за наличността от наш служител, с когото могат да уговорят подходящо време за доставка. В случай, че желаят фиксиран ден и час за доставка, или доставка до врата, клиентите ни могат да заявят това си желание при потвърждаване на поръчката чрез формата за поръчки или по телефона. Доставката до врата се заплаща допълнително в размер на 10 лв. Фиксираният час за доставка може да оскъпи цената на доставката от куриера и в този случай тази разлика е за сметка на клиента. В случай, че клиентите ни не се намират постоянно на посочения адрес за доставка, най-подходящо е да заявят получаване на продуктите директно от офиса на Еконт. Срокът за комплектоване на поръчката е от 1 до 3 работни дни и зависи от наличността и адреса за доставка. Клиентите ни ще бъдат информирани за доставката по e-mail или с телефонен разговор в зависимост от данните, които са предоставили при заявяване на поръчката. След потвърждаване на наличността, поръчаните продукти могат да бъдат получени и на място в нашия магазин в гр. София, ул. Николай Коперник 27-29, магазини No. 5 и 6 /за Редута, Гео Милев, Сухата река, Слатина, Хаджи Димитър, Яворов и Изток/. Работното време и други данни за контакт можете да намерите ТУК. "АУТОИНС.БГ" ООД си запазва правото да удължава посочените срокове с до 4 дни без да информира предварително потребителя, както и да удължава сроковете над 4 дни с предварителното одобрение от страна на потребителя. "АУТОИНС.БГ" ООД си запазва правото за своя сметка да променя изпълнителя, извършващ доставката без предупреждение, стига това да не променя начина на доставка. При получаването на стоката, потребителят е длъжен да я прегледа и в случай, че бъдат коснтатирани недостатъци или липси, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, счита се че стоката е прегледана и одобрена, а потребителят губи правото по - късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци или липси. Рекламации за закупените чрез онлайн магазина стоки се правят по правилата на Закона за защита на потребителя и съобразно сроковете и условията на търговската гаранция.

Стоки и начин на плащане: Ние не изискваме авансово плащане. Продуктите се заплащат с наложен платеж на куриера в момента на доставката. Ние осигуряваме възможност и за предварително плащане на продуктите по банков път или чрез уеб-базирани системи за разплащания. Всички цени на сайта са с включен ДДС. В страницата на всяка стока представена в Сайта са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането за формирането на информиран избор при покупката на продукта. Ние не носим отговорност за неточности в описанието на продуктите некасаещи основните им характеристики и не претендираме за изчерпателност на предоставената информация. Ние си запазваме правото по всяко време и без предупреждение да правим промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Някои от публикуваните продукти може да бъдат остарели, като "АУТОИНС.БГ" ООД не поема задължението да ги актуализира. Част от информацията публикувана в Сайта е възможно да се отнася до продукти, които не се предлагат и не са достъпни в момента. Клиентът е длъжен да заплати цената която е била посочена на сайта по време на заявяване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. Потребителят подава заявката, чрез попълване на електронна форма, в която следва да посочи адрес за доставка, мейл и телефон за връзка. Ние не можем напълно да гарантираме наличността на поръчаните артикули. В случай на липса на наличност, ние се задължаваме да уведомим Потребителя и в най-кратък срок да възстанови направеното заплащане, като не носим отговорност при предоставени неверни данни за мейл и телефон. Клиентът е длъжен да заплати цената която е била посочена на сайта по време на заявяване на поръчката. При допуснати технически грешки в публикуването на информацията за продуктите на сайта, "АУТОИНС.БГ" ООД информира своевременно потребителите, които са направили поръчка.

Рекламации: Съгласно изискванията на Закона за защита на потребителите, "АУТОИНС.БГ" ООД приема рекламации в предвидения законов срок. Тъй като на сайта се предлагат единствено потребими вещи, които не подлежат на ремонт, ние се задължаваме незабавно да подменим стоките, които не съответстват на договора за продажба. Всички претенции, свързани с недостатъци на предлаганите от нас продукти, ние ще отправяме към съответните доставчици, без да ангажираме клиента по какъвто и да е начин с това. Рекламация се заявява на адреса на нашия магазин в гр. София, упоменат по-горе. В случай, че нямат местожителство в гр. София, клиентите ни могат да уговорят и друг начин и място за заявяване на рекламациите на посочените телефони за контакт. При всички случаи, всяка една рекламация ще бъде вписана в регистъра на рекламациите съгл. изискването на чл. 127, ал. 2 и 3 ЗЗП

Гаранции и отговорности: Ние поемаме пълна отговорност за произхода на стоките, които се предлагат чрез този сайт. В случай, че потребителят има съмнение относно това дали акумулаторите са оригинални или има каквито и да е съмнения, относно качеството и произхода им, той може да върне продуктите в 14-дневен срок от получаването, а ние ще възстановим дадената ни парична сума. Стоките, които предлагаме са с неподробно описание и снимков материал. В случай, че стоките, които клиентите получат, са с лош външен вид или не са били незаявени, те имат право да откажат пратката. Поради големия интерес съществува вероятност от изчерпване на някои продукти, за което нашите клиенти ще бъдат своевременно уведомени. Цялата информация и данни, относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само: техническите характеристики, гаранционните условия, начин на употреба и т.н. е предоставена от производителя и респективно вносителя на въпросната стока, като ние не носим каквато и да е отговорност при невярно, неправилно или неточно представена информация, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, разлика в капачките или тоновете на цветовете на снимковия материал и реалния цвят на стоката(стига нейният произход да е коректен), както и при печатни и други технически грешки.

За всяко нарушение на Вашите потребителски права по Закона за защита на потребителите сигнализирайте Комисията за защита на потребителите на телефон 0700 111 22

Назад